Lahodná šafránová rýže s pórkem

Doba Vaření: cca 30min, Pro 2 osoby

Suroviny

250 g kulatozrnná rýže ( albufera, redondo, arborio, bomba)

1 menší pórek

150 ml bílého vína

špetka šafránu

olivový olej

teplý vývar nebo voda

sýr dle chuti

sůl

Postup

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek a lehce osmahneme, pak přidáme rýži a somahneme, tak aby byla zrnka obalená tukem. Pak přilijeme víno, mícháme dokud se nevskákne. poté přidáme teplý vývar či vodu, tak, aby bla rýže zalitá a tak půl centimetru nad. Dále přidáme šafrán a osolíme podle chuti. Zlehka zamícháme a necháme vařit na mírném ohni. Rýže bývá hotová za cca 18min, zaleží na druhu rýže. Když je rýže hotová přidáme sýr dle chuti.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení