Lahodná šafránová rýže s pórkem

Doba Vaření: cca 30min, Pro 2 osoby

Suroviny

250 g kulatozrnná rýže ( albufera, redondo, arborio, bomba)

1 menší pórek

150 ml bílého vína

špetka šafránu

olivový olej

teplý vývar nebo voda

sýr dle chuti

sůl

Postup

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek a lehce osmahneme, pak přidáme rýži a somahneme, tak aby byla zrnka obalená tukem. Pak přilijeme víno, mícháme dokud se nevskákne. poté přidáme teplý vývar či vodu, tak, aby bla rýže zalitá a tak půl centimetru nad. Dále přidáme šafrán a osolíme podle chuti. Zlehka zamícháme a necháme vařit na mírném ohni. Rýže bývá hotová za cca 18min, zaleží na druhu rýže. Když je rýže hotová přidáme sýr dle chuti.