Vše na paellu

15 položek celkem
el teular aceite virgen extra 1l
Novinka
190 Kč

Extra Panenský olivový olej nefiltrovaný z Vall de Albaida, provincie Valencie. Druhy oliv Grossal (v menšině) a Blanqueta jsou specifické pro tuto zónu a námi nabízený...

Kód: 96/4
paella 5584460 1280
Tip
257 Kč –14 %
220 Kč

Ochutnávkový balíček našich top produktů za zvýhodněnou cenu. Olej, rýže, pepř, šafrán, uzená paprika, čaj.

Kód: 862
GARROFON
Fazole Garrofon Sivaris
Skladem (>5 ks)
od 247 Kč

Fazole Garrofón se vyznačují jemnou máslovou strukturou. Fazole je potřeba namočit přes noc, jedna porce je zhruba 80g. Garrofón fazole se tradičně pěstují v okolí Valencie a už...

Kód: 733/VAK2
paellaKit foto
Paella set s pánví
Skladem (3 ks)
609 Kč

Dárkový balíček Paella obsahuje: Koření na paelluExtra panenský olivový olej 25mlRýže Bomba 300gPánev na paellu smalt 30cm

Kód: 638
kit
Tip
Paella set
Skladem (>5 ks)
279 Kč

Pella kit je již připravený balíček se základními ingrediencemi na paellu. Na krabičce najdete odkaz na video jak se dělá ta nejlepší paella podle firmy La chinata.

Kód: 572
Sazonador Paella 2 copy
Tip
109 Kč

Směs koření na paellu. Balení obsahuje 4x sáček na 4 porce paelly.

Kód: 566
REDONDO
1 840 Kč –13 %
1 599 Kč

Toto cenově výhodné balení obsahuje: 1x 5 kg rýže Bomba 1x 5l extra panenský olivový olej nefiltrovaný

Kód: 266
REDONDO
Výprodej
od 49 Kč–35 %
Redondo rýže Sivaris
Skladem (4 ks)
od 32 Kč

Kulatozrnná rýže Redondo značky SIVARIS z odrůdové větve Japonica s baculatě perlovým zrnem je naprosto tradičně pěstována ve Španělsku. Pěstuje se v ekologickém prostředí parku...

Kód: 227/0-5
ALBUFERA (1)
Albufera rýže Sivaris
Skladem (>5 ks)
od 95 Kč

Kulatozrnná rýže Albufera značky SIVARIS z odrůdové větve Japonica má baculatá zrnka, která se pěstují v ekologickém prostředí přírodního parku Albufera de Valencia.

Kód: 221/0-6
panev paella zelezo93
od 223 Kč

Bytelná ocelová pánev k přípravě paelly na přímém ohni. Průměr pánví od malých degustačních 20cm po velké 46cm na porci paelly pro rodinu i s návštěvou. Ocelovou pánev je...

Kód: 185/20
Pánev na paellu Garcima smaltovaná
od 178 Kč

Smaltovaná pánev je ideální na smažení a nebo do trouby. Průměr pánví od malých degustačních vhodných na tapas 15cm po velké 42cm.na porci paelly pro rodinu i s návštěvou....

Kód: 149/15
Extra Panensky Olivovy olej nefiltrovany
380 Kč

Extra Panenský olivový olej nefiltrovaný z Vall de Albaida, provincie Valencie. Druhy oliv Grossal (v menšině) a Blanqueta jsou specifické pro tuto zónu a námi nabízený...

Kód: 143
page3
180 Kč

Extra panenský olivový olej El Teular patří mezi oleje vyšší kategorie a je vyroben z oliv odrud Blanquetta a Grosal. Výroba probíhá čistě mechanickým postupem, kdy jsou olivové...

Kód: 117
Extra Panensky Olivovy olej nefiltrovany (2)
Tip
990 Kč

Extra panenský olivový olej El Teular je lisován z oliv odrud Blanquetta a Grosal. Výroba probíhá čistě mechanickým postupem, kdy jsou olivové bobule lisovány za studena a...

Kód: 114
Bomba rýže Sivaris
Výprodej
od 149 Kč–50 %
Bomba rýže Sivaris
Skladem (1 ks)
od 75 Kč

Kulatozrnná rýže Bomba značky SIVARIS z odrůdové větve Japonica má perlově baculatá zrnka, která rostou v ekologickém prostředí v přírodním parku Albufera de Valencia a...

Kód: 93/0-5

Paella - jídlo španělských rolníků, které dobylo svět.

Domovem paelly je nazývaný Valencijský region ve východní části Španělska. Okolí města Valencie je jedna z nejdůležitějších oblastí produkce rýže ve Španělsku, kde ji již před dvanácti sty lety začali pěstovat Maurové.

Paella byla původně jídlem rolníků a dělníků, kteří si ji připravovali přímo na ohni. Vařili ji z rýže a všeho ostatního, co se dalo posbírat kolem rýžových polí, tedy z rajčat, cibule, hlemýžďů a občas i fazolí přidaných pro chuť a konzistenci. Občas se v paelle objevil králík nebo kachna. Do slavnostnější varianty se dávalo kuře a šafrán, který jídlu dodal specifickou barvu i chuť. Tradičně se paella konzumovala přímo z pánve, odkud ji každý jedl vlastní dřevěnou vařečkou. Postupně, jak se valencijská rýže stávala dostupnější, začínaly se objevovat i různorodé recepty pro přípravu již zavedeného a oblíbeného jídla. Jelikož se Valencie nachází na pobřeží, nejspíš nikoho nepřekvapí, že se do paelly začínaly vkrádat i různé druhy mořských plodů. Paella tak dnes představuje označení pro přibližně dvě stě odlišných pokrmů na bázi rýže, které se vaří nejenom v oblasti Valencie a ve zbytku Španělska, ale i po celém světě. Pravá Paella Valenciana dodnes neobsahuje žádné mořské plody, ale směs kuřecího, králičího a šněčího masa se zelenými a bílými fazolkami.

Je to trochu matoucí, ale paella nebo přesněji la paella je název pánve na vaření, nikoliv samotného pokrmu. Slovo pochází ze staré valencijštiny, která je podobná katalánštině, a pravděpodobně má kořeny v latinském výrazu patella. Existuje ovšem ještě několik dalších zajímavých, i když méně pravděpodobných teorií o původu názvu. Jedna alternativa uvádí, že paella je odvozena z arabského slova baqiyah, což znamená zbytky a navazuje na údajně arabské počátky tohoto pokrmu.