Vše na paellu

16 položek celkem
el teular aceite virgen extra 1l
Novinka
190 Kč

Extra Panenský olivový olej nefiltrovaný z Vall de Albaida, provincie Valencie. Druhy oliv Grossal (v menšině) a Blanqueta jsou specifické pro tuto zónu a námi nabízený...

Kód: 96/4
paella 5584460 1280
Tip
257 Kč –14 %
220 Kč

Ochutnávkový balíček našich top produktů za zvýhodněnou cenu. Olej, rýže, pepř, šafrán, uzená paprika, čaj.

Kód: 862
GARROFON
Fazole Garrofon Sivaris
Skladem (> 5 ks)
od 247 Kč

Fazole Garrofón se vyznačují jemnou máslovou strukturou. Fazole je potřeba namočit přes noc, jedna porce je zhruba 80g. Garrofón fazole se tradičně pěstují v okolí Valencie a už...

Kód: 733/VAK2
paellaKit foto
Paella set s pánví
Skladem (3 ks)
609 Kč

Dárkový balíček Paella obsahuje: Koření na paelluExtra panenský olivový olej 25mlRýže Bomba 300gPánev na paellu smalt 30cm

Kód: 638
kit
Tip
Paella set
Skladem (2 ks)
279 Kč

Pella kit je již připravený balíček se základními ingrediencemi na paellu. Na krabičce najdete odkaz na video jak se dělá ta nejlepší paella podle firmy La chinata.

Kód: 572
Sazonador Paella 2 copy
Tip
109 Kč

Směs koření na paellu. Balení obsahuje 4x sáček na 4 porce paelly.

Kód: 566
REDONDO
1 515 Kč –27 %
1 099 Kč

Toto výhodné balení obsahuje: 1x 5kg kulatozrnné rýže Albufera 1x 5l extra panenský nefiltrovaný olivový olej

Kód: 275
REDONDO
1 840 Kč –13 %
1 599 Kč

Toto cenově výhodné balení obsahuje: 1x 5 kg rýže Bomba 1x 5l extra panenský olivový olej nefiltrovaný

Kód: 266
REDONDO
Redondo rýže Sivaris
Skladem (> 5 ks)
od 49 Kč

Kulatozrnná rýže Redondo značky SIVARIS z odrůdové větve Japonica s baculatě perlovým zrnem je naprosto tradičně pěstována ve Španělsku. Pěstuje se v ekologickém prostředí parku...

Kód: 227/0-5
ALBUFERA (1)
od 95 Kč

Kulatozrnná rýže Albufera značky SIVARIS z odrůdové větve Japonica má baculatá zrnka, která se pěstují v ekologickém prostředí přírodního parku Albufera de Valencia.

Kód: 221/0-6
panev paella zelezo93
od 223 Kč

Bytelná ocelová pánev k přípravě paelly na přímém ohni. Průměr pánví od malých degustačních 20cm po velké 46cm na porci paelly pro rodinu i s návštěvou. Ocelovou pánev je...

Kód: 185/20
Pánev na paellu Garcima smaltovaná
od 178 Kč

Smaltovaná pánev je ideální na smažení a nebo do trouby. Průměr pánví od malých degustačních vhodných na tapas 15cm po velké 42cm.na porci paelly pro rodinu i s návštěvou....

Kód: 149/15
Extra Panensky Olivovy olej nefiltrovany
380 Kč

Extra Panenský olivový olej nefiltrovaný z Vall de Albaida, provincie Valencie. Druhy oliv Grossal (v menšině) a Blanqueta jsou specifické pro tuto zónu a námi nabízený...

Kód: 143
page3
180 Kč

Extra panenský olivový olej El Teular patří mezi oleje vyšší kategorie a je vyroben z oliv odrud Blanquetta a Grosal. Výroba probíhá čistě mechanickým postupem, kdy jsou olivové...

Kód: 117
Extra Panensky Olivovy olej nefiltrovany (2)
Tip
990 Kč

Extra panenský olivový olej El Teular je lisován z oliv odrud Blanquetta a Grosal. Výroba probíhá čistě mechanickým postupem, kdy jsou olivové bobule lisovány za studena a...

Kód: 114
Nahoru
Další produkty

Paella - jídlo španělských rolníků, které dobylo svět.

Domovem paelly je nazývaný Valencijský region ve východní části Španělska. Okolí města Valencie je jedna z nejdůležitějších oblastí produkce rýže ve Španělsku, kde ji již před dvanácti sty lety začali pěstovat Maurové.

Paella byla původně jídlem rolníků a dělníků, kteří si ji připravovali přímo na ohni. Vařili ji z rýže a všeho ostatního, co se dalo posbírat kolem rýžových polí, tedy z rajčat, cibule, hlemýžďů a občas i fazolí přidaných pro chuť a konzistenci. Občas se v paelle objevil králík nebo kachna. Do slavnostnější varianty se dávalo kuře a šafrán, který jídlu dodal specifickou barvu i chuť. Tradičně se paella konzumovala přímo z pánve, odkud ji každý jedl vlastní dřevěnou vařečkou. Postupně, jak se valencijská rýže stávala dostupnější, začínaly se objevovat i různorodé recepty pro přípravu již zavedeného a oblíbeného jídla. Jelikož se Valencie nachází na pobřeží, nejspíš nikoho nepřekvapí, že se do paelly začínaly vkrádat i různé druhy mořských plodů. Paella tak dnes představuje označení pro přibližně dvě stě odlišných pokrmů na bázi rýže, které se vaří nejenom v oblasti Valencie a ve zbytku Španělska, ale i po celém světě. Pravá Paella Valenciana dodnes neobsahuje žádné mořské plody, ale směs kuřecího, králičího a šněčího masa se zelenými a bílými fazolkami.

Je to trochu matoucí, ale paella nebo přesněji la paella je název pánve na vaření, nikoliv samotného pokrmu. Slovo pochází ze staré valencijštiny, která je podobná katalánštině, a pravděpodobně má kořeny v latinském výrazu patella. Existuje ovšem ještě několik dalších zajímavých, i když méně pravděpodobných teorií o původu názvu. Jedna alternativa uvádí, že paella je odvozena z arabského slova baqiyah, což znamená zbytky a navazuje na údajně arabské počátky tohoto pokrmu.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení