Uzená paprika La Chinata
Uzená paprika chuťově vylepší a obzvláštní tradiční jídla jako je zelňáčka, nebo guláš. Výborná je jako lehký posyp na sýry k vínu, nebo ji doporučujeme přidat do nakládaných...
Uzená paprika chuťově vylepší a obzvláštní tradiční jídla jako je zelňáčka, nebo guláš. Výborná je jako lehký posyp na sýry k vínu, nebo ji doporučujeme přidat do nakládaných...
Uzená paprika chuťově vylepší a obzvláštní tradiční jídla jako je zelňáčka, nebo guláš. Výborná je jako lehký posyp na sýry k vínu, nebo ji doporučujeme přidat do nakládaných...
Uzená paprika La Chinata je španělský výrobek rodinné firmy NETASA, která od roku 1975 i kvůli přísné kontrole při samotné výrobě drží její standard kvality na té nejvyšší úrovní. Důraz na tradici a rodinu se odráží v samotném jméně koření La Chinata, které je odvozeno z názvu rodného města zakladatele společnosti Florentina Olivy.
Použitá paprika se pěstuje a vyrábí výhradně v regionu La Vera na severu provincie Cáceres v západním Španělsku a přitom toto koření používají šéfkuchaři ve více než 50 zemích světa. Zpracováním a pomalým procesem sušení v kouři z dubového dřeva získává paprika svoji nezaměnitelnou kouřovou chuť, aromatickou vůni a jásavě červenou barvu. Není proto divu, že si La Chinata vysloužila certifikát IFS a je držitelkou i ochranné známky Pimentom de la Vera, která dokládá pravost původu a zpracování.
Ptáte se, proč je uzená paprika La Chinata tak oblíbená? Především pro její schopnost ozvláštnit tradiční jídla, chuťově je posunout a vylepšit. U nás doma jednoznačně vede spojení uzené papriky a zelňačky nebo guláše. Ale naprosto delikatesní je i jako lehký posyp na sýru nebo jako přísada do nakládaného hermelínu. Gastronomie v tomto směru nemá naštěstí žádná omezení. I proto si uzená paprika La Chinata našla cestu do všech mezinárodních kuchyní a určitě si najde své čestné místo u vás doma.