Šafrán

Pella kit je již připravený balíček se základními ingrediencemi na paellu. Na krabičce najdete odkaz na video jak se dělá ta nejlepší paella podle firmy La chinata.

Mořská voda se šafránem dá jídlu zajímavý poslední tečku. Výborné do salátů, na sýry ale i do teplých jídel.
Nejvzácnější koření na světě na šest? Šafrán. Po Kašmíru a Íránu je Španělsko dalším světově proslulým producentem šafránu. Cena tohoto genia mezi kořením dosahuje astronomických výšin. Není divu. Na 1 kilogram šafránu je zapotřebí sebrat okolo 250 000 květů. Každý květ má nádhernou fialovou barvu. Šafrán je výhradně sbíraný ručně. Nejprve se z pole pečlivě otrhají fialová kvítka a pak se z vnitřku každého z nich odštípnou 2-3 centimetrové načervenalé, hnědorubínové čnělky. Tyto drobné, jemné nitky se usuší a nejdražší koření světa je připraveno k expedici. Právě mravenčí práce, křehkost vláken a obrovská síla, která se v jejich nitru ukrývá, dělají ze šafránu zázrak mezi kořením.
Vysoká kvalita je zaručena detailními laboratorními testy, které pečlivě zkoumají složení a na základě přísných kritérií je šafrán rozdělen do několika kategorií. Díky spojení aKoření.cz s ceněným pěstitelem a dodavatelem, společností Azaffran Saffron Rose, sídlící ve městačku Alcanttaria v provincii Murcia, vám pravidelně přivážíme šafrán s označením RIO a chystáme pro vás i řadu SUPERIOR. Podařilo se nám tak snoubit standardně vysokou kvalitu s přijatelnou cenou.
Rozšiřte si s námi gastronomické rozměry. Poznejte tajemství šafránu a zažijte tu pravou explozi chutí. Vášeň španělského temperamentu, křehkost důvěry a sladkost úsměvu. To vše v sobě skrývají sušené nitky jednoho malého fialového kvítku. Španělský šafrán má jemnější tóny, jeho typická hořkost se mísí s kovově medovou chutí a žlutá záře barviva dokresluje celou kompozici k dokonalosti. A při tom stačí použít jen velmi malé množství tohoto pokladu. Takovou sílu v sobě šafrán ukrývá.
Celosvětová gastronomie se bez tohoto koření už neobejde. Španělská paella bez šafránu je jako italská pizza bez těsta. Šafrán využijete ve slané i sladké české kuchyni, v rizotu i v moučníku, ale můžete z něj uvařit i lahodný čaj nebo ozvláštnit sklenku šampaňského. Propadněte s námi kouzlu šafránu a váš svět už nikdy nebude jako dřív.