Lehký salát s příslibem brzkého léta a dovolené. Doba přípravy cca 50 min.
Suroviny:
500 g | celozrnné rýže (Černá, Červená, Naturální) | |
12 | krevet | |
50 g | chřestu | |
100 g | dýně | |
100 ml | extra panenského olivového oleje | |
5 g | růžového pepře, sůl |
Postup:
Několik hodin před vařením rýži namočte (není nutné, ale pokud ji nenamočíte, bude se vařit delší dobu). Uvařte namočenou rýži, trvá to přibližně 35 minut (pokud nebyla předem namočena 45 minut). Uvařenou rýži slejte a dejte stranou. V pánvi s vyšším okrajem osmahněte na polovině oleje hlavy krevet. Promíchejte je a zceďte, výpek pak nalijte na hotovou rýži. Na stejné pánvi rozehřejte druhou polovinu oleje, osmahněte zbylé krevety a dejte stranou.. Nakonec na pánvi krátce orestujte zeleninu a poté vše důkladně promíchejte s rýží a dochuťte růžovým pepřem a solí.
Salát je výborný teplý i studený.