Bobkový list krétský celý

Kód: 308/40G 308/10 308/150 Zvolte variantu
85 Kč 39 Kč 299 Kč od 39 Kč
Skladem (3 ks) Skladem (> 5 ks) Skladem (2 ks) Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
25.5.2022 25.5.2022 25.5.2022 Zvolte variantu

Bobkový list se používá téměř v každé kuchyni, ale možná nejoblíbenější je ve francouzské a středomořské kuchyni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Upozorňujeme, že listy řeckého vavřínu mají někdy o něco horší vzhled (různé skvrnky na listech), což je ale vyváženo vysokou intenzitou aroma, chuti a barvy. 

Řecko je jedna z nejpůvodnějších oblastí, z kterých vavřín pochází. Tento krásný, stálezelený strom a jeho listy byly už v době starověkého Říma považovány za symbol vnešenosti a vítězství. Zajímavostí je, že slovo označující akademický titul “bakalář“ pochází z latinského bacca laurea coronatus, což znamená “korunovaný vavřínovým věncem“. Bohaté aroma vavřínu se rozvine až po rozlomení listu. Jednou z nejvýraznějších látek ve vavřínu je eukalyptol, proto má vavřín příjemně svěží aroma.

Složení: sušené listy krétského Vavřínu vznešeného (Laurus nobilis)

Použití: Vavřín - bobkový list - se typicky používá v italských omáčkách, v koláčích, marinádách, v polévkách a vývarech, v nakládané zelenině a v neposlední řadě jako přísada Bloody Mary. Je vhodný především do marinád a kyselých jídel. Přidává se jak do pikantních masových a rybích pokrmů, tak do omáček na těstoviny, a dokonce i do sladkých nákypů. Výtečnou chuť dodá luštěninovým polévkám. Využívá se při nakládání zeleniny, do nakládaných okurek, do červené řepy, hub nebo fazolí, při nakládání sýrů a utopenců. Je nezbytnou součástí mnoha klasických omáček, jako je rajčatová omáčka nebo bešamel.
Dobře se kombinuje s česnekem, jalovcem, majoránkou, petrželí, tymiánem a saturejkou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení