Měla jsem krásné a poučné setkání s firmou Sivaris. Od minulého roku mají v nabídce nový druh kulatozrnné rýže, Albufera. A já jsem konečně měla čas jet do továrny a poptat se, proč bych tuto rýži měla nabízet a co je na ní tak zajímavého. Firma Sivaris kultivuje a šlechtí rýže. A toto je jedna z nich. Jmenuje se po jezeře Albufera, kde ji vypěstovali. Je to kulatozrnná rýže, její zrno je drobnější a kulatější a obsahuje podobně škrobu jako Bomba. Problém s Bombou je ten, že rostlinka je málo výnosná a tudíž je rýže drahá. Sivarisu se po letech povedlo křížením a zkoušením vypěstovat rýži Albufera, která má lepší výnosnost, ale má vlastnosti Bomby. Všeobecně kulatozrnná rýže nasává vůně a chutě surovin, se kterými se vaří. Ať už je to paella nebo rizoto a nebo arroz caldoso či arroz meloso. Rýže Albufera se nerozvaří tak rychle jako třeba rýže Redondo, tudíž je jednodušší s ní vařit. Brzy přibude recept a článek o všech druzích rýže, které nabízíme.