Rýže Albufera

Měla jsem krásné a poučné setkání s firmou Sivaris. Od minulého roku mají v nabídce nový druh kulatozrnné rýže, Albufera. A já jsem konečně měla čas jet do továrny a poptat se, proč bych tuto rýži měla nabízet a co je na ní tak zajímavého. Firma Sivaris kultivuje a šlechtí rýže. A toto je jedna z nich. Jmenuje se po jezeře Albufera, kde ji vypěstovali. Je to kulatozrnná rýže, její zrno je drobnější a kulatější a obsahuje podobně škrobu jako Bomba. Problém s Bombou je ten, že rostlinka je málo výnosná a tudíž je rýže drahá. Sivarisu se po letech povedlo křížením a zkoušením vypěstovat rýži Albufera, která má lepší výnosnost, ale má vlastnosti Bomby. Všeobecně kulatozrnná rýže nasává vůně a chutě surovin, se kterými se vaří. Ať už je to paella nebo rizoto a nebo arroz caldoso či arroz meloso. Rýže Albufera se nerozvaří tak rychle jako třeba rýže Redondo, tudíž je jednodušší s ní vařit. Brzy přibude recept a článek o všech druzích rýže, které nabízíme.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení