Kurkuma sanglimská

Kód: 883/40G 883/100 883/250 Zvolte variantu
52 Kč 110 Kč 240 Kč od 52 Kč
Vyprodáno Vyprodáno Vyprodáno Zvolte variantu
Varianta

Asijská kuchyně v celé své rozmanitosti by se bez kurkumy již několik tisíc let neobešla, díky její nádherné syté žlutooranžové barvě, výjimečné zemité vůni a chuti. V Indii je kurkuma uctívána jako posvátná, a to nejen pro její každodenní kulinářské užití, ale i pro rozsáhlé lékařské užití v tradičních medicínách napříč celou Asií.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: mleté sušené oddenky kurkumovníku dlouhého 100% - Curcuma longa

Použití: Kurkuma je nezbytnou součástí mnoha indických masala, zejména kari. Je obecně vhodná pro dodání krásné "jedlé" barvy jakémukoliv pokrmu, proto take bývá kurkuma nazývána indický šafrán; jíme i očima, a v případě kurkumy to platí dvojnásob. Hodí se na dodání barvy jakémukoliv masu, vývaru (špetka stačí), rýži, sladkým pokrmům aj.

Kurkuma je mletá složitým procesem přinízkých teplotách, z celých oddenků kurkumy, které byly pěstovány v Sangli, odkud podle samotných Indů pochází ta vůbec nejkvalitnější kurkuma. Proces mletí probíhá v Čechách pod přísnou kontrolou a je tak zaručena nejvyšší kvalita, čistá kurkuma, která neobsahuje žádná přidaná umělá barviva, cihlový prach, škrob apod. 

Země původu: Indie - Sangli

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: