Kurkuma sanglimská

Kód: 883/40G
Neohodnoceno
od 52 Kč

Zvolte variantu

Asijská kuchyně v celé své rozmanitosti by se bez kurkumy již několik tisíc let neobešla, díky její nádherné syté žlutooranžové barvě, výjimečné zemité vůni a chuti. V Indii je kurkuma uctívána jako posvátná, a to nejen pro její každodenní kulinářské užití, ale i pro rozsáhlé lékařské užití v tradičních medicínách napříč celou Asií.

 

Detailní informace

40g: 40g balení
Skladem (> 5 ks) | 883/40G
Můžeme doručit do: 8.12.2021
52 Kč
100g: 100g balení
Skladem (2 ks) | 883/100
Můžeme doručit do: 8.12.2021
110 Kč
250g: 250g balení
Skladem (2 ks) | 883/250
Můžeme doručit do: 8.12.2021
240 Kč

Detailní popis produktu

Složení: mleté sušené oddenky kurkumovníku dlouhého 100% - Curcuma longa

Použití: Kurkuma je nezbytnou součástí mnoha indických masala, zejména kari. Je obecně vhodná pro dodání krásné "jedlé" barvy jakémukoliv pokrmu, proto take bývá kurkuma nazývána indický šafrán; jíme i očima, a v případě kurkumy to platí dvojnásob. Hodí se na dodání barvy jakémukoliv masu, vývaru (špetka stačí), rýži, sladkým pokrmům aj.

Kurkuma je mletá složitým procesem přinízkých teplotách, z celých oddenků kurkumy, které byly pěstovány v Sangli, odkud podle samotných Indů pochází ta vůbec nejkvalitnější kurkuma. Proces mletí probíhá v Čechách pod přísnou kontrolou a je tak zaručena nejvyšší kvalita, čistá kurkuma, která neobsahuje žádná přidaná umělá barviva, cihlový prach, škrob apod. 

Země původu: Indie - Sangli